Αρχή Ο Ξενώνας

Υπηρεσίες Η Συλλογή Φώτου

Η Περιοχή Κρατήσεις Επικοινωνία
EDWARD DODWELL 
Ο Edward Dodwell, (1767 - 1832) υπήρξε μία πολυσχιδής προσωπικότητα, με σπουδαία μόρφωση, αρχαιολόγος και ζωγράφος. Καταγόταν από παλαιά και πολύ πλούσια οικογένεια της Ιρλανδίας. Γεννήθηκε το 1767 στο Δουβλίνο, σπούδασε φιλολογία και αρχαιολογία στο Trinity College του Cambridge και συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας το πτυχίο του Bachelor of Arts.
Κάτοχος σημαντικής περιουσίας, χωρίς επαγγελματική υποχρέωση, επιδίδεται απερίσπαστος στη μελέτη των πολιτισμών της Μεσογείου. Με την ολοκλήρωση των περιηγήσεών του ζει στην Ιταλία, τη Ρώμη και τη Νεάπολη, ευνοούμενος του Βατικανού. Το 1830 όταν εξερευνά τα όρη της Ιταλίας προσβάλλεται από σοβαρή ασθένεια από την οποία και πέθανε το 1832 στη Ρώμη. Κατόρθωσε να σχηματίσει μία σημαντική συλλογή αρχαίων αντικειμένων (ελληνικών, ετρουσκικών, ρωμαϊκών), η οποία στεγάστηκε στο μουσείο Dodwell στη Ρώμη και αργότερα πωλήθηκε στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου. 
Στην Ελλάδα πραγματοποίησε τρία ταξίδια το 1801, το 1805 και 1806. Στα δύο τελευταία ταξίδια συνοδεύεται από τον ζωγράφο Simone Pomardi, του οποίου σχέδια κοσμούν τα βιβλία του. 
Καρπός των περιηγήσεών του είναι τα ακόλουθα βιβλία:
Alcuni Bassirilievi della Grecia Descritti e Publicati in Otto Tavole, Rome 1812. (Ελληνικά ανάγλυφα).
A Classical and Topographical Tour through Greece, London 1819. (Κλασσική και τοπογραφική περιήγηση στην Ελλάδα).
Views in Greece from Drawings by Edward Dodwell, London 1819. (Απόψεις στην Ελλάδα).
foto dodwell dodwell2 dodwell3  

Designed By Antonis Tzounis