Αρχή Ο Ξενώνας

Υπηρεσίες Η Συλλογή Φώτου

Η Περιοχή Κρατήσεις Επικοινωνία
Η ΠΕΡΙΟΧΗ
Το Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, είναι από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδος. Τα γραφικά χωριά του ξεχωρίζουν για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, που εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον.  Ο Λαύκος με τη Μηλίνα και το Προμύρι αποτελούν το Δήμο Σηπιάδος.
Για τους λάτρεις της μυθολογίας, ο Δήμος Σηπιάδος οφείλει το όνομά του στο μύθο της Νηρηίδας Θέτιδος και του Πηλέα. Η Θέτις κυνηγημένη από τον παράφορο έρωτα του μυθικού θεσσαλού ήρωα Πηλέα και προσπαθώντας να τον αποφύγει μεταμορφώθηκε διαδοχικά  σε φωτιά, λιοντάρι, φίδι, νερό σουπιά (σηπία). Ο Πηλέας κατάφερε να την κάνει να υποκύψει σε μία σπηλιά του ακρωτηρίου της Σηπιάδος και από την ένωση αυτή, που επικυρώθηκε στον περίφημο γάμο με καλεσμένους όλους τους θεούς στις κορυφές του Πηλίου, γεννήθηκε ο θρυλικός Αχιλλέας. 
Ο Λαύκος βρίσκεται στη νότια πλευρά του Πηλίου, απέχει 50  χιλιόμετρα από το Βόλο και είναι ένας τόπος μοναδικής ομορφιάς, όπου δεσπόζει η αρμονία της φύσης και του ανθρώπινου πολιτισμού. Είναι από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου και καθώς είναι χτισμένο σε 330 μέτρα υψόμετρο, προσφέρει πανοραμική θέα στο Παγασητικό κόλπο, τα νησάκια του και το επίνειό του τη Μηλίνα. ‘Εχει διατηρήσει ανέπαφο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, κάτι που διαφαίνεται τόσο στα όμορφα πλούσια αρχοντικά όσο και στα λιτά σπίτια του χωριού. Ο ξενώνας βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την πλατεία του χωριού. Στην περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου, που κτίστηκε το 1795, το Φάμπειο Μουσείο στην πλατεία   και να περπατήσετε στα ήρεμα μονοπάτια του από το Λαύκο στις γύρω περιοχές,  σε πανοραμικές διαδρομές.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα χωριά Αργαλαστή, Νεοχώρι Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες,  Αγιος  Γεώργιος και Τρίκερι.   Απέχει λίγα λεπτά από τις παραλίες του Παγασητικού κόλπου και του Αιγαίου πελάγους.
 

Designed By Antonis Tzounis