Αρχή Ο Ξενώνας

Υπηρεσίες Η Συλλογή Φώτου

Η Περιοχή Κρατήσεις Επικοινωνία

Ο «Ξενώνας των Χρωμάτων» αποτέλεσε μία ιδέα του ιδιοκτήτη  του, που είχε στόχο να στεγάσει μεγάλο μέρος της συλλογής του σε ένα παλιό αρχοντικό που να λειτουργεί ταυτοχρόνως και ως ξενώνας και ως πολιτιστικός χώρος. Με τον τρόπο αυτό θα έδινε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους και τους επισκέπτες του να θαυμάσουν τα έργα της και να μυηθούν στην ιστορία της Θεσσαλίας και μάλιστα σε ένα ξεχωριστό χώρο, όπου η την τέχνη  συναντά την ιστορία.
‘Ετσι λοιπόν στο Λαύκο, στον «Ξενώνα των Χρωμάτων» εκτίθενται  μονίμως για τους φιλοξενούμενους και για τους επισκέπτες έργα ζωγραφικής και χαρακτικής από τη συλλογή του δικηγόρου Χρήστου Φώτου. Μέρος της συλλογής εκτέθηκε το 1998 στο Μουσείο της Μακρινίτσας.

house

Ο Χρ. Φώτου, ιστορικός ερευνητής της θεσσαλικής ιστορίας, έχει συγκεντρώσει, μετά από πολύχρονη προσπάθεια, ζωγραφικά  και χαρακτικά έργα που αναφέρονται στην περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικότερα της  Μαγνησίας, και περί τα χίλια βιβλία παλαιότερα και νεότερα που έχουν γραφεί από  συγγραφείς της περιοχής και έχουν αναφορά το Πήλιο, τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα. Στους συγγραφείς περιλαμβάνονται οι Γεωργ. Φιλάρετος, Σοφ. Τριανταφυλλίδης, Δημ. Σαράτσης, Γιάννης Κορδάτος, Κίτσος Μακρής, Μ. Μουρτζόπουλος, Νίτσα  Κολιού, Γ. Θωμάς, Κ. Λιάπης, Μηλ. Καραθάνου, Χαρ. Χαρίτος κ.α

Επόμενη ΣελίδαDesigned By Antonis Tzounis